Historiaa

Koivuniemen tilalla on aina harjoitettu maa- ja metsätaloutta sekä pidetty karjaa. Tilalla on omaa peltoa noin 24 hehtaaria ja metsäalaa noin 28 hehtaaria. Lisäksi peltoja on vuokrattu muualta viljelytarkoitukseen. Yhteensä peltoa on viljelyksessä reilut 50 hehtaaria. Tilan laidunmailta löytyy useita arvokkaita perinnebiotooppeja, metsä ja rantalaidunten muodossa.

Koivuniemen tila on ollut Naukkarisen suvulla vuodesta 1919, kun Vilhelm Naukkarinen osti tilan itselleen. Hänen poikansa Ano Naukkarinen pyöritti tilaa vuosina 1919-1978 aina kuolemaansa asti, jonka jälkeen Antti Naukkarinen lunasti tilan itselleen vuonna 1979.

Viimeisin sukupolvenvaihdos tilalla on tehty vuonna 2014, jolloin Tommista tuli tilan neljäs isäntä. Uusi päärakennus tilalle valmistui 2012.

2015 syksyllä tuotantosuunta vaihtui maidontuotannosta, emolehmätilaksi ja tilalle saapui muitakin eläimiä lisää.

Maatila tänään

Tänä päivänä tilan pelloilla viljellään monipuolisesti nurmea, ohraa, kauraa, kuminaa ja rapsia. Viljelymenetelmissä olemme siirtyneet ns. hiiliviljeyyn. Peltojen vesitaloutta kunnostetaan joka vuosi ja tavoitteena on jossain vaiheessa saada kaikki pellot salaojitettua. Maan rakennetta olemme parantaneet monipuolisella viljelykierrolla sekä eloperäisten aineiden lisäämisellä peltoon. Suosimme talviaikaista kesvipeitteisyyttä pelloillamme ja puitavien lajien yhteydessä aluskasvit on otettu käyttöön. Peltojen kyntämistä ollaan vähennetty huomattavasti.

Team Naukkis

Koivuniemen Maatila on koko perheen yhteinen yritys.

Vuodesta 2014 Satu ja Tommi ovat vastanneet tilan toiminnasta. Eläimet, peltohommat ja metsätyöt hoidetaan yhdessä. Tilaa kehitetään maltillisesti ja uusia ideoita ja toimintatapoja mietitään jatkuvasti.

Tommi viihtyy parhaiten maa- ja metsätaloushommissa. Hän on erittäin kätevä käsistään ja osaa korjata lähes aivan kaiken. Paljon maailmalla töiden perässä matkannut, viihtyy nykyään parhaiten kotimaisemissa. Omien töiden lisäksi hän käy tilan ulkopuolella töissä.

Satu on parhaimillaan eläinten parissa. Nykyään maatilan työt työllistävät hänet kokonaan ja hän vastaa arjen pyörityksestä tilalla. Tilan töiden ohella hän tuottaa monipuolisesti mediapalveluja muille yrittäjille. Koivuniemi Mediaan voit tutustua täältä.

Eläinrakkaan pariskunnan vilkasta elämää täydentävät lisäksi 2014 syntynyt poika Waltteri, sekarotuinen Alma ja jackrussellinterrieri Unto.

Vapaa-aika kuluu perheen ja yhteisen hevosharrastuksen parissa.

satu_ja_koirat