Koivuniemen kyytöt

Koivuniemen laitumilla ja perinnebiotoopeilla käyskentelee tänä päivänä lauma itäsuomenkarjaa. Emolehminä elelevät kyytöt poikivat aina keväisin ja hoitavat vasikkansa ainakin puoli vuotiaaksi asti. Vieroitus tapahtuu myöhään syksyllä. Lehmävasikat jäävät yleensä tilalle kasvamaan uusiksi emolehmiksi ja sonnit matkaavat muille tiloille kasvamaan. Kyytöt ovat erinomaisia laiduntajia tilamme ranta- ja metsälaitumilla.

Laidunkausi alkaa varhain keväällä ja päättyy yöpakkasten saavuttua. Laidunnus on paras hoitomuoto luonnon monimuotoisuuden kannalta. Useimmiten perinnebiotoopit ovat muodostuneet laidunnuksen seurauksena, niinkuin täällä Koivuniemessäkin. Rantaluhdassa laiduntavat eläimet estävät rannan umpeenkasvamisen ja pusikoitumisen. Metsälaitumilla kyytöt raivaavat sellaisetkin maastot, minne koneilla ei ole asiaa. Laiduntaminen edistää myös nautojen hyvinvointia.

kyytot_koivikko_syksy
kyytto_vasikka_potretti
kyyttovasikka_lahikuva
tippa_sonni_ja_poika

Hevosten valtakunta

Koivuniemen Maatila tarjoaa hevosille täysihoitopaikkoja 2015 täysremontoidussa kahdeksan paikkaisessa tallissa. Tallissa on ilmastointi ja karsinat ovat viimeisten säädösten mukaiset. Hevoset ja ponit ulkoilevat kokopäiväisesti laumoissa ja kesällä käytössä ovat suuret, monipuoliset laitumet. Heinä ja kaura tuotetaan tilan omilla pelloilla ja analysoidaan aina ennen käyttöä.

Hevoset ruokitaan neljästi päivässä. Varsoilla on vapaa heinä ulkona. Käytössä on pesupaikka sekä lämpimät varuste/sosiaaliset tilat sekä pyykinpesukone. Lähiympäristössä pääset ratsastamaan ja ajamaan monipuolisissa maastoissa,  pikkuteillä ja pelloilla.

Hevosten täysihoito alk. 330e/kk sis.alv:n.

hevosia_syksyissessa_metsassa
rivi_suitsia
siisti_tallinkaytava
nora_vuuduu_syksy_koivukujalla

Meidät tapaat Koivuniemessä

Koivuniemen Maatilalla tapaat kyyttöjen lisäksi tilan hevosvoimat. Ihastuttavat suomenhevoset ja shetlanninponit rakastavat rapsutuksia ja tarjoavat turpaterapiaa. Minipossut Raipe ja Nella rakastavat kaikenlaisia herkkuja. Pupujen touhuja seuraillessa ajankulu unohtuu täysin.